Julklappar som är klara

Här kommer ytterligare några juklappar som blivit klara. Först ett smyckeskrin till Sanders andra kusin. Pappstommen är densamma som den i ett tidigare inlägg. Storlek på locket ca 15,5x18 cm. Det finns en spegel inuti och en låda att lyfta upp.

image252

image253


Sedan en låda som vår dagmammas yngsta barn ska få. Storleken på locket är ca 15x15 cm.

image254

image255


Kramiz Anna/Heffaklumpen

Fler julklappar som är klara!

Jag har gjort klart det ena smyckeskrinet till Sanders kusiner. Det är gjort på en pappstomme från Panduro som jag målat och klätt med papper och sedan dekorerat. Jag har lagt på glitter på blommorna efter att jag tog kortet.

image248
Uppifrån

image249
Framifrån

image250
Från sidan


Jag har även altrat en chokladkaka som min barnmorska ska få:
image251


                                                                           ---::---

Psst! Ni har väl inte missat adventsutmaningarna på 
http://hanglar.blogg.se ???

                                                                           ---::---


Kramiz Anna/Heffaklumpen

Julkort

Här kommer ett julkort  som jag fått en beställning på. Det ska skickas till Amerika, därav texten på engelska. Kortet är liftat av en av mina stora inspirationskällor - Linda/Muhren.

image244

image245
Tagsen uppe

image246
insidan där man kan skriva text. (Den röda färgen på kortstommen är mörkare i verkligheten).

--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--:--

Här kommer smällkarameller som jag pysslade med igår. Det är den "gammaldagsa" modellen med "spröt" nedtill...

image247


Kramiz Anna/Heffaklumpen

Lite julstämning

Jag har fixat och pyntat lite hemma och tänkte försöka sprida lite julstämning med hjälp av dessa bilder. Idag ska jag och min fyraårige son baka pepparkakor, jag ska också dekorera den nyinköpta adventsljusstaken så det kommer fler bilder så småningom. Igår kväll hade vi lite julpyssel hos några vänner där vi bla. stämplade och gjorde smällkarameller. Bilder på detta kommer också.

image242
Köket

image243
Sander provar tomtedräkten


Kramiz Anna/Heffaklumpen

Lite bilder från julmarknaden

Jag var på julmarknad förra helgen. Packade upp i ösregnet på lördagen och marknaden varade under fyra timmar på första advent. Försäljningen gick hyfsat med tanke på regnety och att det var en till julmarknad bara några km därifrån + på flera andra ställen i närheten. Vi var bara 5-6 utställare, mot ca 20 de andra åren så det var lite trist. Jag sålde keramik (det lilla jag har kvar-har inte hunnit göra något sedan jag började jobba), luffarslöjd, kort, tändsticksaskar mm.

image240

image241

Jag hade en liten stuga som egentligen är till för uthyrning/övernattning helt för mig själv så jag kunde bre ut mig regält. Förr om åren har vi varit tre i varje stuga, men nu var jag alltså ensam. Bilderna visar en del av mina grejer.

Knäck och små tändsticksaskar var det som gick mest. Sålde nästan ingen keramik, även om flera var intresserade av att beställa koppar mm. efter jul.

Kramiz Anna/Heffaklumpen

Ett julklappstips...;-)

Här kommer ett litet julklappstips från mig. Det är en receptbok med laxrecept som jag bindit ihop med min nyinköpta Bind-it-all. Går ju lätt att variera recepten efter mottagarens smak....

image239

Kramiz Anna/Heffaklumpen

Bokmärken och choklad...

Jag har tillverkat lite bokmärken och dekorerat små chokladkakor till en julmarknad som jag ska på i morgon. Så här blev de:

image233

image234

image235


...och så chokladen:

image236

image237

image238


Kramiz Anna/Heffaklumpen